fbpx

Jalm&Bønner

Den endeløse alsidighed og svimlende udvalg af bønner gør dem til en af vores favorit ingredienser – for ikke at nævne deres overkommelighed og sundhed. Her er vores take på en dejlig suppe til at lune sig på – perfekt til at dyppe brøddet i. 

Sådan gør du

Dagen inden:

Læg dine bønner i blød i koldt vand. Lad dem stå natten over (min. 10 timer).

Hæld vandet fra dine bønner og kog dem i saltet vand med laurbær, sorte peberkorn og en tomat i 20 minutter.

Snit løg, hvidløg og chili fint. Hak persilleblade- og stængler.

Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og timian og lad det stå over jævn varme i 10 minutter. Rør i gryden lejlighedsvis.

Når løgene er let karamelliseret, tilsættes bønner, hønsefond, chili og persille. Lad det simre i 5-10 minutter og tilsæt så parmesan og smag til med salt og peber. Server med grillet Artisan brød.

Ingredienser

2 pers.

  • 1 stk. Jalm&B Artisan brød
  • ½ dl god ekstra jomfru olivenolie
  • 4-5 blade laurbær
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 stor tomat
  • 2 stk. store skalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 8 dl hønsefond
  • 400 g udblødte Lima bønner/Butter beans
  • 1 stk. rød chili
  • 5 kviste timian
  • ½ bndt. bredbladet persille
  • 100 g friskrevet parmesan
  • Salt og peber