fbpx

Jalm&B om sure citroner

Citronen er utvivlsomt en af vores ynglings frugter. Dens parfume og syre løfter og komplimenterer retter – både i det salte og i det søde køkken. Her er bud på en frisk og krydret citronsyltetøj til at starte din morgen på.

Sådan gør du

Skyl citronerne godt. Skræl dem med en tyndskræller og snit dem fint. Blancher skrællerne 5 gange, lad derefter koge med vanilje, stjerne anis og kardemomme ved lav varme i 25-30 minutter.

Frigør citronerne for det hvide skind og skær filletterne ud. Skær dem i små tern og kom i gryden. Tilsæt sukker efter 20 minutter og lad det koge sammen til en fin, jævn masse.

Kom på skoldede syltetøjsglas og nyd på en friskbagt Artisan bolle.

Ingredienser

Til 4 pers.

  • 1 ps. Jalm&B Artisan boller
  • 5 stk. citroner økologiske
  • 300 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. stjerne anis
  • 10 stk. kardemommekapsler