fbpx

Jalm&B om french toast / arme riddere og det fortabte brød

Navnet for de stakkels riddere kender ingen oprindelsen for, men det franske navn ’Pain Perdu’ (tabt brød) er lettere at forklare. Nogle kilder henviser til rettens oprindelse helt tilbage fra Romerriget i det femte århundrede, hvor de blev kaldt ’Pan Dulcies’ (sødt brød). De fleste kilder kommer dog fra Frankrig fra slutningen af fjortenhundredetallet. Trods de mange navne, minder opskrifterne ofte om hinanden. Æg, fløde, lidt sukker, smør – og tørt, hvidt brød.

Vi har heldigvis reddet ridderne og svøbt vores Artisanbrød ind i smør, brun farin og fløde.

Sådan gør du

Rist valnødderne af ved middel varme på en pande et par minutter. Skær æblerne i små tern.

Brun Farinsovs:

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom alle ingredienserne i en gryde. Lad det koge stille og roligt i 5-10 minutter.

Arme Riddere:

Skær fire skiver brød á 3 cm i tykkelsen.

Pisk æg, fløde og sukker i en stor skål, til det er en ensartet masse. Dyp brødskiverne på hver side og lad dem ligge i skålen et par minutter. (Kunsten er at få skiverne til at suge massen hele vejen igennem, uden at brødet går fra hinanden).

Drys et tyndt lag sukker på hver side af brødet.

Varm en pande ved middelhøj varme og smid en god klat smør og lidt vindruekerneolie på. Når smørret er smeltet, lægges de arme riddere på. Steg dem på hver side indtil de er godt gyldne. Tag ridderne af panden og drys med en lille smule havsalt.

Anret de arme riddere på en tallerken og hæld farinsovsen over. Drys med æbler og valnødder.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 pers.

  • 1 Jalm&B Artisanbrød
  • 40 g valnøddekerner
  • 1 syrligt, friskt æble (fx Belle de Boskoop eller Ingrid Marie)
  • 2 æg
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 tsk. sukker (til flødemassen)
  • Sukker til brødet

Brun farinsovs

  • 300 g brun farin
  • 150 g piskefløde
  • 150 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 8 g salt
  • Smør og vindruekerneolie til stegning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.