fbpx

Jalm&B om hasselnøddesmør

Smagen af ristede hasselnødder, mørk og fyldig chokolade på en lun og syrlig surdejsbolle? Det fås ikke bedre på glas, og denne opskrift er helt klart en Jalm&B favorit.

Sådan gør du

Rist hasselnødderne på en pande ved middelvarme til de er let gyldne. Hak nødderne groft med en brødkniv.

Varm fløden stille og roligt op i en gryde. Imens hakkes chokoladen fint, og kommes i en skål. Når fløden når kogepunktet, hældes den over chokoladen. Film skålen og lad den stå i 5 minutter (uden at røre rundt).

Fjern nu filmen og rør massen med en dejskraber, til den er homogen. Hæld olivenolie, smør, de hakkede hasselnødder og salt i.  Server på en ristet Jalm&B Mysli bolle 😊

Ingredienser

Til 4 pers.

  • 1 ps. Jalm&B Mysli boller
  • 200 g mørk chokolade 70%
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g hasselnødder uden hinde
  • ½ dl god olivenolie
  • 35 g smør
  • 8 g salt