Jalm&B om ‘stuffing’

’Stuffing’ eller fyld som det jo hedder på dansk, er en skøn garniture, som binder store festmåltider, som jule- og Thanksgiving-bordet sammen. Farsen fyldes både i foretrukne fjerkræ (and, gås, kalkun), der derved afgiver smag til saucen i sidste ende, men tilberedes også á part til bordet.

Du kan selv vælge nødder, tørrede frugter og krydderier efter præference til din egen perfekte stuffing.

 

Sådan gør du

Snit og hak løg og urter. Urtestilkene er i dette tilfælde ikke attraktive (smid dem ud). Pil skindet af de rå chorizopølser, og hak dem groft op.

Smelt smør og olie på en pande og steg løg, urter, chorizo og krydderier af. Træk det fra og lad det køle ned til stuetemperatur.

Smuldr dit Jalm&B Artisan brød til halvstore krummer.

Bland hakket flæsk med nødder, bær og brødkrummer i en stor skål.

Vend nu løgblandingen i skålen. Giv rigeligt med salt og peber. Hvis du er i tvivl om mængden af salt, så start med at giv en smule, steg en lille klump af og vurder om det skal have mere.

Rør det hele godt rundt (hænderne er det bedste værktøj i køkkenet).

Tag en del fra til at fylde din and/gås eller kalkun og læg resten i et ildfast fad.

Pynt af med nødder, bær og salvieblade. Giv et skænk olivenolie over farsen og smid i ovnen på 185c i 45 minutter. Lad fyldet trække i omkring 15 minutter og server.

Ingredienser

Til 4 pers.

  • ½ Jalm&B Artisan brød
  • 400 g hakket flæsk
  • 4 stk. rå chorizopølser (køb dem hos din lokale slagter)
  • 1 stk. rødløg
  • ½ bndt. salvie
  • ½ bndt. timian
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. chiliflager
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber