fbpx

Jalm&B om surdej…

Surdej består af en kultur baseret på gærsvampe og mælkesyrebakterier. Surdej er både smagsgiver og har hæveevne til nytte. Hvis du passer din surdej ordentligt, kan du have den med dig resten af livet. Her er vores bud på den bedste surdej.

Sådan gør du

Dag 1: Bland 100 g fuldkornshvedemel med 100 g lunkent vand i et glas med låg. Rør det sammen og lad stå 1 dag på køkkenbordet.

Dag 2: Rør i mel og vand hver gang du går forbi.

Dag 3: Tilsæt 50 g fuldkornshvedemel og 50 g vand. Rør det godt sammen.

Dag 4: Nu skal surdejen gerne begynde at dufte syrligt og boble. Tilsæt 50 g fuldkornshvedemel og 50 g vand. Rør det godt sammen.

Dag 5: Nu er surdejen klar til brug såfremt, dejen dufter og der er tydelige bobler. Hvis ikke, så gentag fodring nogle dage endnu.

Ingredienser

Opstart af surdej

  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 200 gram lunkent vand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.