Jalm&B om bankende andehjerter

Indmad er desværre gået hen og blevet en tabt spise på det danske spisebord, og anses generelt ikke for værende delikatesser (næsten kun med undtagelse af den elitære leverpostej). Det synes vi er en stor skam af flere grunde: Indmad er særdeles smagfuldt, billigt, magert og så er det spækket med gode vitaminer og folinsyre. Her er vores bud på en sprød og saftig toast med stegte andehjerter – en god forret.

Sådan gør du

Puds dine andehjerter af for sener og fedt. Skær dem over på langs. Krydr med salt og peber. Pil og snit tynde skiver af hvidløg. Vask og hak persille. Sørg for at persillen er helt tør, når du hakker det.

Steg andehjerterne af ved høj varme i en sjat vindruekerneolie. De skal steges af i omkring 3 minutter. Sørg for ikke have for mange hjerter på panden på én gang, på den måde for du en bedre stegeoverflade. I det sidste minut af stegningen, tilsættes persille og hvidløg.

Tag andehjerterne af panden og deglacer panden med en sjat balsamico. Lad det let koge ind, til det har en sirupsagtig konsistens, monter med en klat smør og hæld over andehjerterne. Smag til med salt og peber.

Skær fire skiver Artisan brød og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie.

Anret andehjerterne på det stegte brødet og server.

Ingredienser

Til 4 pers.

  • 1 Jalm&B Artisan brød
  • 350 g andehjerter (Køb dem friske hos din lokale slagter)
  • 3 fed hvidløg
  • ¼ bndt. persille
  • 1 sjat god balsamico
  • 1 sjat god olivenolie
  • 1 smørklat
  • Salt og peber