fbpx

Bacon bouillon med årstidens grønt

Bacon er Guds krydderi numero uno og det kan bruges til alt. Her ligger det til bund for vores nye yndlingssuppe og opskriften kan du tage med dig året rundt

– du skal bare skifte grøntsagerne ud.

Bare tæer, iskold hvidvin og dejlige lune nætter kalder. Få smagen af det hele her.

Sådan gør du 

Skær skindet af din bacon og gem det. Skær herefter kødet i grove tern og brun det af i lidt olivenolie i en tykbundet gryde ved lav varme. Snit skalotteløg og hvidløg og kom det i gryden sammen med tomaterne. Skru op til middelvarme. Når tomaterne har taget farve, hældes vandet over grøntsagerne. Lad bouillonen simre uden låg og reducere i 20-25 minutter ved svag varme. Fisk timianstilkene op af suppen. Giv herefter frisk chili, et pinch (eller to) Piment D’espelette og dump grøntsagerne i bouillonen. Nye løg først, så pak choi, hesterbønner og ærter lige inden servering. Smag til med salt og peber.

Grill et par skive Artisan brød og servér.   

Ingredienser

 

  • 350 g god, letrøget bacon
  • 150 g tomater (f. eks. San Marzano og Cherry)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • 2 stk. pak choi
  • 2-3 nye løg
  • 1 spicy, rød chili
  • Friske ærter
  • Hestebønner
  • 1,5 L Vand
  • 2 kviste timian
  • God, ekstra jomfru olivenolie
  • Piment D’espelette
  • Salt og peber

Flere opskrifter fra Jalm&B