biksemads-burger med and eller flæskesteg
Ingen jul uden and, så langt så godt. Men, det sker jo at man, selv iført elastiske materialer og med en glubsk appetit a la ‘jeg springer lige frokosten over, så jeg har plads til mere i aften’, er nødt til at overgive sig til det faktum, at julemiddagen også skal finde vej til tupperware og dernæst køleskabet.
Frygt ej! Vi giver dig her den ultimative julemiddags-reste-burger, som sletter alle halv-kedelige associationer man kan have til fænomenet ‘at spise rester’. Og ja, den inkluderer en brunet burgerbolle…
INGREDIENSER:
- 2 Brioche Burgerboller
- Hvide kogte kartofler
- 1 spsk smør
- Sukker og smør
- 1 spsk mayonnaise
- 5 skiver and eller 2 skiver flæskesteg
- 2 spsk. rødkål
- 2 spejlæg
- Brun sovs, mængde efter temperament
SÅDAN GØR DU:
Kartoffelbøf:
Mos de kogte kartofler med smeltet smør og form en bøf på ca. 80 g. Steg den gylden på en pande til den er gennemlun.
Karamelliser bollerne: Smelt lidt sukker og smør på panden, som når du laver brunede kartofler. Steg under- og overbollen i karamellen, så de får en gylden overflade.
Byg burgeren:
Smør underbollen med mayonnaise.
Læg kartoffelbøffen på.
Tilføj skiver af and eller flæskesteg.
Top med rødkål og et spejlæg.
Læg overbollen på og hæld forsigtigt brun sovs over toppen.