Brioche-burger med belugabøffer
Denne smagfulde og saftige burger med belugabøffer er en sand fornøjelse for både øjne og smagsløg. De proteinrige belugalinser danner en lækker, krydret bøf, der får selskab af frisk grønt. Alt sammen samlet i en blød og luftig briochebolle. Perfekt til en kødfri dag uden at gå på kompromis med smagen.
Opskrift udviklet af beetrootbakery
INGREDIENSER, 4 stk:
Belugabøffer
-
2 dl ukogte belugalinser (165 g)
-
1 terning grøntsagsboullion 1 spsk hakket jalapeños
-
1 dl Persille (10 g)
-
1/2 rød snack peber
-
1 lille løg
-
4 fed hvidløg
-
2 tsk stødt ingefær
-
2 tsk røget peprika
-
0,5 tsk havsalt
-
1 tsk kværnet peber
-
1 dl finvalsede havregryn
-
1 dl hvedemel
-
2 æg
-
2 tsk soya
-
1 spsk tomatpure
-
2 tsk dijonsennep
-
Smagsneutral olie til at stege i
Øvrige ingredienser:
- 4 stk brioche burgerboller
- Mayo med hvidløg eller chili
- Salat
- Syltede rødløg
- Syltede agurker
- Frisk tomat
SÅDAN GØR DU:
Sæt linserne til at koge efter anvisninger på pakken. Kom en terning grøntsagsboullion i kogevandet. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en stor skål. Kom nu alle de øvrige ingredienser i skålen.
Si vandet fra linserne og kom dem i skålen og miks det hele godt rundt. Lad farsen trække i minimum 20 minutter.
Form farsen til fire bøffer. Den er en smule porøs at arbejde med, men det hjælper at fugte hænderne lidt. Steg dem på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side. De samler sig, når de bliver stegt
Varm bollerne imens og gør det øvrige fyld klar.
Når bøfferne er færdige kan du samle burgerne.
