fbpx

Brioche-burger med belugabøffer

Denne smagfulde og saftige burger med belugabøffer er en sand fornøjelse for både øjne og smagsløg. De proteinrige belugalinser danner en lækker, krydret bøf, der får selskab af friske og spørde grøntsager. Alt sammen samlet i en blød og luftig briochebolle, der tilføjer sødme og lækker smørsmag. Perfekt til en kødfri dag uden at gå på kompromis med kvalitet eller smag.

Opskrift udviklet af beetrootbakery

INGREDIENSER, 4 stk:

Belugabøffer

  • 2 dl ukogte belugalinser (165 g)

  • 1 terning grøntsagsboullion 
1 spsk hakket jalapeños

  • 1 dl Persille (10 g) 

  • 1/2 rød snack peber


  • 1 lille løg

  • 4 fed hvidløg

  • 2 tsk stødt ingefær

  • 2 tsk røget peprika

  • 0,5 tsk havsalt

  • 1 tsk kværnet peber

  • 1 dl finvalsede havregryn

  • 1 dl hvedemel

  • 2 æg

  • 2 tsk soya 

  • 1 spsk tomatpure

  • 2 tsk dijonsennep

  • Smagsneutral olie til at stege i

 

Øvrige ingredienser:

  • 4 stk brioche burgerboller
  • Mayo med hvidløg eller chili 

  • Salat 

  • Syltede rødløg
  • Syltede agurker
  • Frisk tomat

SÅDAN GØR DU:

Sæt linserne til at koge efter anvisninger på pakken. Kom en terning grøntsagsboullion i kogevandet. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en stor skål. Kom nu alle de øvrige ingredienser i skålen.

Si vandet fra linserne og kom dem i skålen og miks det hele godt rundt. Lad farsen trække i minimum 20 minutter.

Form farsen til fire bøffer. Den er en smule porøs at arbejde med, men det hjælper at fugte hænderne lidt. Steg dem på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side. De samler sig, når de bliver stegt

Varm bollerne imens og gør det øvrige fyld klar.

Når bøfferne er færdige kan du samle burgerne.

 

Tips til opskriften

  • Tilføj gerne dine egne favoritter som avocado, spejlæg, bearnaise sovs eller ketchup for at give burgeren et personligt twist.
  • Tilføj eventuelt lidt spidskommen til belugabøffen for ekstra smag.
  • Man kan også skifte belugalinser ud med sorte bønner eller andre lignende bælgfrugter.
  • Belugabøfferne kan alternativt også bages i ovnen.
  • Belugabøfferne kan sagtens fryses.