fbpx

Burger med anderilette

Skal julemaden have en ny scene at udfolde sine talenter på? Lad den finde vej ind i en økologisk briochebolle og englene vil synge. Her tager vi rester fra juleanden og laver til en rilette; et mørt og lækkert fedtet indslag i burgeren, som får selskab af både syre og sødme fra andre julede sager.

INGREDIENSER:

 

  • 2 brioche burgerboller
  • Andekød fra julemiddagen 
  • Andefedt
  • Frisk rødkålssalat á rødkål, æble og pære (den fra julemiddagen kan også bruges)
  • 1 spsk æbleddike 
  • 1 spsk olivenolie 
  • Salt og peber
  • Syltede asier
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk mayonnaise  

SÅDAN GØR DU:

Sådan konfiterer du and

  1. Læg andekød i et ovnfast fad og dæk det med andefedt.
  2. Tilsæt salt, peber og evt. krydderier som timian og hvidløg.
  3. Steg i ovnen ved 120°C i 2-3 timer, indtil kødet er mørt og kan trækkes fra hinanden.

Fremgangsmåde

  1. Lav rillette: Riv det konfiterede andekød i små stykker og rør det sammen til en rillette med lidt af fedtet. Smag til med salt og peber.
  2. Forbered rødkålssalaten: Skær rødkål, æbler og pærer i tynde strimler/skiver, og bland med eddike og olie, salt og peber.
  3. Byg burgeren:
    • Smør underbollen med mayonnaise.
    • Fordel et lag anderilette på bunden.
    • Læg rødkålssalat ovenpå.
    • Tilføj asier og smør sennep på overbollen.
    • Saml burgeren og server.

“Asier er lidt som den gamle onkel, der altid dukker op til julefrokosten – en klassiker, som ingen rigtig ved, hvad man skal stille op med, men som alligevel er uundværlig. I burgeren? Total genopfindelse! Det er som at give onkel en makeover og tage ham med på La Banchina.”