Burger med anderilette
Skal julemaden have en ny scene at udfolde sine talenter på? Lad den finde vej ind i en økologisk briochebolle og englene vil synge. Her tager vi rester fra juleanden og laver til en rilette; et mørt og lækkert fedtet indslag i burgeren, som får selskab af både syre og sødme fra andre julede sager.
INGREDIENSER:
- 2 brioche burgerboller
- Andekød fra julemiddagen
- Andefedt
- Frisk rødkålssalat á rødkål, æble og pære (den fra julemiddagen kan også bruges)
- 1 spsk æbleddike
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Syltede asier
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk mayonnaise
SÅDAN GØR DU:
Sådan konfiterer du and
- Læg andekød i et ovnfast fad og dæk det med andefedt.
- Tilsæt salt, peber og evt. krydderier som timian og hvidløg.
- Steg i ovnen ved 120°C i 2-3 timer, indtil kødet er mørt og kan trækkes fra hinanden.
Fremgangsmåde
- Lav rillette: Riv det konfiterede andekød i små stykker og rør det sammen til en rillette med lidt af fedtet. Smag til med salt og peber.
- Forbered rødkålssalaten: Skær rødkål, æbler og pærer i tynde strimler/skiver, og bland med eddike og olie, salt og peber.
- Byg burgeren:
- Smør underbollen med mayonnaise.
- Fordel et lag anderilette på bunden.
- Læg rødkålssalat ovenpå.
- Tilføj asier og smør sennep på overbollen.
- Saml burgeren og server.
“Asier er lidt som den gamle onkel, der altid dukker op til julefrokosten – en klassiker, som ingen rigtig ved, hvad man skal stille op med, men som alligevel er uundværlig. I burgeren? Total genopfindelse! Det er som at give onkel en makeover og tage ham med på La Banchina.”