Jalm&B’s græskarkernesmør

Her kommer vores (ekstrem efterspurgte) take på det klassiske chokoladepålæg med hasselnødder – nu med græskarkerner! Det er på ingen måde sundere end hjemmelavet hasselnøddesmør, men det er grønt og møg lækkert.

Sådan gør du

Rist alle græskarkernerne let af på en pande. Køl kernerne af og sæt 50 gram til siden og kør resten i en foodprocessor. Lad dem køre længe. Stop blenderen nu og da, og skrab nødderne ned ad siden med en dejskraber. Blend videre til græskarkernerne er blev til en fin masse – lidt a la peanutbutter.

Vej chokoladen af i en stor skål.

Varm fløden langsomt op i en gryde. Rør i gryden lejlighedsvis, så den ikke sætter sig i bunden.

Tag fløden af blusset, når det begynder at koge. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i fem minutter med et stykke husholdningsfilm strammet over skålen. Rør derefter rundt i skålen med en dejskraber og bland chokoladen med fløden til en homogen masse.

Vend græskarkerneblandingen i chokolademassen og kom 50 gram grofthakkede græskarkerner i. Smag til med en lille smule salt og voilá! Nyd din græskarkernesmør på en skive lun Artisan brød

Ingredienser

  • 300 g græskarkerner (plus 50 g)
  • 450 g fløde
  • 250 g Valrhona Dulce chokolade 
  • Lidt salt