fbpx

Læskende Rabarber-Kvass

Hva’ fanden er det?

En fermenteret drik, der nydes køligt på gader og stræder på de Østeuropæiske egne. Nå jo, og selvfølgelig i det danske sommerbillede. Brug dine tørre brødrester og prøv forskellige variationer, f.eks. med rødbede eller bær.

Sådan gør du 

Rengør og snit rabarberne i grove stykker. Kom dem herefter i en gryde med vand, sukker og en flækket vaniljestang. Giv et opkog og lad det simre i et kvarter. Sigt væsken fra rabarberen.

Skær tern af brødet og rist det i ovnen ved 180° c i ca. 10 minutter (eller til det er gyldent og tørt). Kom brødet ved rabarbersaften. Lad det trække natten over. Sigt herefter væsken igennem et klæde. Tilsæt salt og honning. Opbevar væsken i en klar plastikbeholder. Lad det stå på køkkenbordet med et viskestykke over til der dannes bobler på overfladen, gerne ved 20 grader. Det tager 2-4 dage. Hæld herefter væsken på flasker og stil på køl. Vær opmærksom på trykket i flaskerne. Luk dem forsigtigt op, ligesom en champagneflaske.   

Drik kvassen iskold med en paraply i.

 

Ingredienser

  • 130 g Jalm&B Artisan brød
  • 750 g rabarber
  • 1 L vand
  • 110 g sukker
  • En skefuld honning
  • 5 g salt
  • ½ vaniljestang

 

Flere opskrifter fra Jalm&B