fbpx

Burgernyhed fra Jalm&B : Veganske burgerboller

Jalm&B Veganske burgerboller er en ny blød tilføjelse til Jalm&B’s burgerfamilie (Brioche burgerbolle 80 g, Brioche burgerbolle 50 g og Brioche pølsebrød 50 g) lavet på økologisk nordisk mel og 100% plantebaseret.

Den veganske bløde burgerbolle er godt bud til en lidt mere grøntsagsbaseret sommer, men kan selvfølgelig også bruges alt andet, hvad grillen har at byde på. Vi har her en opskrift med pulled portobello, mayo og onion rings.

Sådan gør du:

Pulled portobello 

Læg portobellosvampene på et ildfast fad og vend kom olie, eddike, salt og peber over. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.

 

Lad dem køle lidt af og pluk dem i grove strimler.

 

Barbecuemarinade

Bland alle ingredienserne godt sammen. Vend de plukkede svampestykker barbecuemarinaden og sørg for, at de er godt dækket.

 

Kom dem tilbage i det ildfaste fad og giv dem 5 min. i ovnen inden burgerne skal samles.

 

Onion rings

Pil løget og skær det ringe på ca. 5 mm-tykkelse. Vend dem i kikærtevandet og derefter i rasp.

Varm olien op og friter løgringene gyldne.

 

Vegansk mayo

Bland alle ingredienserne undtagen olien sammen. Pisk olien i blandingen lidt adgangen til mayonnaisen samler sig og tykner. Smag evt. til med lidt ekstra salt og eddike.

 

Avocadocreme

Skrab avocadokødet ud af avocadoerne og kom det i en skål sammen med soyamælk, citronsaft, chili og salt.

Blend det til grov pure.

Smag evt. til med ekstra salt, chili og citronsaft.

Ingredienser

Pulled portobello

  • 3 stk. Portobellosvampe

  • Olivenolie

  • Æblecidereddike

  • Salt

  • Peber

 

Barbecuemarinade

  • 100 g ketchup

  • 50 g soya eller tamari

  • 4 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 1 spsk. røget paprika

  • 1 spsk. ingefærpulver (kan udelades)

 

Onion rings

  • 2 zitauerløg

  • 100 g rasp

  • Ca. 2 dl genbrugt kogevand fra kogte kikærter (vandet fra et par dåser kikærter kan også bruges) – så husk at gemme kogevandet, evt. i fryseren

  • 1/2 l neutral olie, f.eks. solsikkeolie

 

Vegansk mayo

  • 120 g soyamælk eller 3 spsk. kikærtevand

  • 2 spsk. sennep

  • 1 spsk. eddike, f.eks. æblecidereddike

  • ½ tsk. Salt

  • 2 dl olie

 

Avocadocreme

  • 2 stk. modne avocadoer

  • ½ dl soyamælk eller havremælk

  • Citronsaft

  • Et nip chili

  • Salt

 

Flere opskrifter fra Jalm&B