fbpx

Sandwich i artisan bolle med paneret aubergine og persillepesto

Dette ligner måske en relativt simpel sandwich, men lad dig ikke snyde. Hver bid er en ren smagseksplosion. Frisk persillepesto (kan købes færdiglavet for en endnu nemmere version), sprød aubergine og en fed ost. Alle smage som komplimenterer de syrlige og seje Artisan boller. Spis den til frokost eller aftensmad.

Opskrift udviklet af beetrootbakery

INGREDIENSER, 2 stk:

 

  • 2 Artisan Boller
  • Persillepesto 
    • 50 g bredbladet persille
    • 1 dl olivenolie
    • 50 g solsikkekerner
    • 50 g parmesan
    • 1 fed hvidløg
    • 2 tsk citronsaft
    • Havsalt
    • Friskkværnet peber
  • Paneret aubergine 
    • 1/2 aubergine
    • 1-2 spsk fint salt
    • 1 æg
    • 1,5 dl pankorasp
    • Salt og kværnet peber 
    • Olivenolie til at stege i
  • 2 håndfulde rucola
  • Modnet havarti eller anden fast ost  

SÅDAN GØR DU:

Start med at lune de optøede boller i ovnen efter anvisninger på pakken, og lad dem herefter køle af. Imens kan du gøre fyldet klar.

Paneret aubergine

Skær auberginen i skiver af 1 cm og drys fint salt på den ene side. Lad dem stå i minimum 20 minutter (du kan bruge tiden til at lave pestoen). Dup dem derefter tørre med køkkenrulle, så du fjerner det meste salt og overskydende væske. Pisk æg og kom æg og rasp i to forskellige skåle. Varm rigeligt med olie på en pande. Dyp først skiverne i ægget og derefter i pankorasp. Steg i olien ved middelvarme til de er gyldne på begge sider. Krydr med salt og peber.

Persillepesto (der bliver ca. til et glas)

Nip bladene af persillen, skyld dem og kom dem i en foodprocessor eller minihakker. Skær hvidløg og parmesan i lidt mindre stykker og kom dem op til persillen. Tilsæt solsikkekerner, olivenolie, citronsaft og salt og peber. Blend til du få den ønskede konsistens. Tilsæt evt mere salt eller peber.

 

Så er din sandwich klar til at blive samlet:

Smør med persillepesto på begge boller

Kom lidt rucola på, så aubergine og modnet havarti.

Billede af surdejsbolle sandwich med aubergine og persillepesto