Jalm&B’s semla med yuzu

Vi elsker vor kære naboers geniale bagværk, som førhen (for danskere), eksklusivt kunne nydes for enden af den røde bakke i Isaberg i den store café med de mange langborde. Nu findes den på hvert et gadehjørne i København. Vi har lavet tre versioner med strejf af noget eksotisk, der leder tankerne til varmere tider. Denne udgave er med den japanske citrusfrugt ‘yuzu’, blodappelsin og lime. Velbekomme.

Sådan gør du

Skær dine Jalm&B briocheboller over.

Tag brødet af den nederste del af bollen ud, og smuldr det i en skål.

Riv marcipan i samme skål.

Hæld 2 dl fløde og yuzusaft i skålen og rør det sammen med en ske eller gaffel.

Fyld den nederste bolle med marcipancremen.

Riv skallen af blodappelsinen og limen og sæt til siden. Skær skallen af citrusfrugterne og skær filletterne ud. Skær dem herefter i små bidder og fordel dem ovenpå marcipancremen.

Kom fløde og citrusskal i en skål.

Pisk det sammen til en let flødeskum, kom på en sprøjtepose og fyld op i briochebollen.

Sæt låg på bollen og drys med flormelis. Så er der semla med yuzu!

Ingredienser

4 stk.

Til fyldet:

  • 150 g marcipan
  • 6 dl piskefløde
  • 2-3 spsk. yuzu saft
  • 1 stk. blodappelsin
  • 1 stk. lime
  • 1 spsk. flormelis