fbpx

Jalm&B x La Treccia

Skagenslap bagt med overskydende valle fra osteproduktion 

For hver liter mælk, der bruges i osteproduktionen hos La Treccia, er det blot 15% der bliver til ost. De resterende 85% ender som valle – et restprodukt, som vi ser et potentiale i at udnytte i vores egen brød-produktion. 

Vi har været forbi ostemagerne Luca og Oscar til en snak om madspild og potentialet for at genbruge spildet i vores bagværk. Det er der kommet en ny bolle ud af. En skagenslap bagt med den overskydende valle fra La Treccias osteproduktion.


De rette værdier

De to italienske fætre kender deres håndværk. De strækker mozzarellakuglerne og kommer en lille håndfuld straciatella i midten, inden de folder kanterne mod midten, som var det et surdejsbrød, og klemmer til, så kuglen bliver perfekt rund. Endnu en burrata er klar til forbrugerne. 

Som med alle vores samarbejdspartnere er det kvaliteten af råvarerne, som er vigtigst. Her hos La Treccia er der ingen slinger i valsen. De bruger kun den bedste økologiske mælk fra Thise mejeri i osteproduktionen. 


Smag dem på farten

De nye cirkulære skagenslappere sælges i 7-Eleven, hvor du kan få den friskbagte bolle serveret når du er på farten, og dermed kan du medvirke til at mindske madspild i Danmark.

Vi er nået til et nyt stadie i kampen mod madspild, hvor det ikke længere blot handler om, at producere de rette mængder, mens forbrugerne skal begrænse deres spild i hjemmet. Det nye stadie, vi kalder madspild 3.0, handler om at skabe en cyklus, hvor vi udnytter alle dele af råvarerne optimalt. Det er helt afgørende for at stoppe spild af gode råvarer – og samtidig et sjovt og udfordrende benspænd til at udvikle nye, velsmagende produkter.

 

Bedre udnyttelse af ressourcerne

Ved at genanvende fødevarer minimerer vi behovet for anden produktion, fordi ressourcen udnyttes af flere omgange. Vi skærer de omkostninger, transport og udledning fra, der er ved overproduktion.

Find vores skagenslappere i alle 7-Eleven butikker i Danmark.

 

Skriv et svar