fbpx

Jalm&B om surdejs knækbrød

Når det er tid til at friske din surdej op, kommer der surdej i overskud. I stedet for at smide det ud, kan du bage knækbrød.

Spis knækbrød til morgenbordet med marmelade eller til nogle dejlige oste. Opskriften på Jalm&B surdej finder du her.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°C – ingen blæst.

Surdejen, vand og olie røres sammen i en stor skål.

Resten af ingredienserne tilsættes og det hele æltes godt i hånden eller på røremaskinen i ca. 5 minutter ved lav hastighed.

Dæk skålen til med film eller et viskestykke og lad dejen hvile i et par timer i køleskabet. Vend den derefter ud på et meldrysset bord. Bank dejen lidt flad og læg den dernæst mellem to stykker bagepapir. Rul dejen tynd, ca. 2 mm. Læg dejen over på en bageplade. Fjern det øverste bagepapir og marker de ønskede stykker knækbrød med en kniv, pizzaslicer eller lignende. Pensl stykkerne med æg og drys derefter med sesam og havsalt.

Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne.

Vil du vide mere om surdej, fermentering og vildgær? Jalm&Bs madmissionærer Alex og Marko, holder workshop, hvor de fortæller om førnævnte og om hvordan du får det helt perfekte brød – med saftig krumme og sprød skorpe.

Du får din egen dej med hjem – klar til at bage dagen efter!

Billetter til arrangementet finder du her

Ingredienser

15 stk. knækbrød

  • 150 g surdej
  • 375 g vand
  • 75 g olie
  • 1,5 tsk. fin salt
  • 340 g fuldkornshvedemel
  • 265 g hvedemel
  • 1 æg
  • 90 g sorte og hvide sesamfrø
  • Havsalt