fbpx

Tomatmarmelade

Sommer, sol og modne tomater! Skynd dig at få det sidste af sommeren syltet, så du kan nyde et stykke med solskin på en grå efterårsdag. 

Sådan gør du 

Start med at skylle dit syltetøjsglas med kogende vand. Giv det herefter en skyller med lidt vodka for at sterilisere det helt.

Skyl tomaterne grundigt og halver dem herefter. Flæk vaniljestangen og bland det med sukkeret.

Varm en gryde med lidt olivenolie og kom alle ingredienserne i (også vaniljestangen!). Lad det simre i 35-40 minutter. Smag til med sukker, salt eller citron – hvis du synes, den mangler noget. Nyd på en lun Artisan bolle. 

Ingredienser

  • 1 ps. Jalm&B Artisan bolle
  • 500 g danske solmodne små tomater
  • 150 g rørsukker
  • 1 god, fed vaniljestang
  • 1 smule god olivenolie
  • 1 smule salt
  • (vodka til sterilisering af syltetøj)

 

Flere opskrifter fra Jalm&B