fbpx

Ny HBO-serie sætter fokus på upcycling af madspild

I sommers fik vi fint besøg i bageriet af HBO, der fulgte vores gode ven Matt Orlando fra Restaurant Amass i serien Zero Waste Chef. Serien følger en række internationale kokke, producenter og madfolk, der alle forfølger værdierne i at genbruge og upcycle verdens enorme madspild. 

I et af afsnittene tager Zero Waste Chef til København, for at besøge ildsjælene i den københavnske fødevarebranche, som påtager sig ansvaret i at få så meget ud af overskuddet af hver enkel fødevare som muligt.

Værten Diego og Amass’ Matt Orlando kom forbi vores bageri i den hektiske morgenstund, hvor surdeje og mel blev æltet, brød formet og surdejsboller bagt. Diego og Matt havde taget en pose IPA mask mel fra Agrain med sig. Netop én af flere upcyclede ingredienser som vi bruger til at lave vores burgerboller IPA Beer Bun. 

Noget for noget

Med retur fik Matt naturligvis også noget at arbejde med. Fra tid til anden bager vi vores brød for lidt eller for meget, surdejen bliver for sur eller vi glemmer at salte det. Det var også sket den dag Diego, Matt og resten af filmholdet fra HBO kom forbi. Matt fik nogle flade (ikke hævede) Artisanbrød med sig, som han i afsnittet omdanner til en isdessert bestående af is lavet på surdejsbrødsirup, brødmisokaramel og ristede brødkrummer – alt sammen udvundet fra det flade Artisanbrød.

Abonnerer du på HBOmax, kan du se episoden her.

 

Skriv et svar