fbpx

VEGANSK BURGER fra Burgerfest

Til årets Burgerfest lavede vi en vegansk burger af danske og bæredygtige ingredienser. Vi samarbejdede med Matr og Reduced, der ligesom os ønskede at skabe ærlige produkter, der smager godt. Matr fremstillede vores bøf af danske bælgfrugter, korn og grøntsager, smeltet sammen med mycelium “svampe”. Reduced bidrog med vores hemmelige våben, garum, en erstatning for soya lavet af overskudsprodukter fra fødevareindustrien, som skaber unikke smagsoplevelser. Foodpeople præsenterede den veganske udgave af vores populære potato buttermilk bolle, Vegansk Potato Bun. Burgeren indeholdt også “Hemmelig vegansk burger dressing”, spicy løg marmelade, pickles, sour kraut og salat. Denne opskrift er med den klassiske potato buttermilk bolle, da det er dem man kan købe i butikkerne. 

 

ingredienser

2 Potato Buttermilk Burgerboller
2 Matr Pattys
4 salatblade Lolo Bionda / Iceberg
50g olie eller vegansk smør
20g REDUCED Svampe Umami

Løg marmelade:
500g hakkede rødløg
200g sukker
100g æble eddike
50g salt

Burger Dressing Ingredienser:
100 g vegansk mayonnaise
100 g “sourkraut” (fint snittet rød og hvidkål, knuget med 10 g salt og stillet ved stuetemperatur natten over)
50 g hakkede cornichoner
10 g hakket chipotle i adobo
10 g sort hvidløg
40 g ketchup
20 g sukker
10 g soja
30 g syltede, hakkede chili

Opskrift

Bland vegansk mayonnaise og “sourkraut” sammen i en skål. Tilsæt de hakkede cornichoner og chipotle i adobo. Rør forsigtigt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt. Tilføj det sorte hvidløg, ketchup, sukker, soya og syltede, hakkede chili. Bland alle ingredienser grundigt sammen, indtil saucen er ensartet og smagen er balanceret. Smag til med eventuelt mere sukker eller salt efter smag. Opbevar saucen på køl, indtil den skal bruges.

Hak løg og steg løgene i en gryde ved middel varme til de klare, tilføj sukker og eddike og kog det ind til en marmelade lignende konsistens. Smag til med salt.

Rist din burgerbolle på panden i olie eller vegansk smør

Steg din Matr bøf ved høj varme i olie på begge siden indtil gylden. Put salt og peber på. Lig den i Svampe Garum fra reduced indtil servering. Smør din bolle på begge sider med burger dressing og placer et salat blad på i bunden. Din bøf oven på og top med en god ske løg marmelade.

Velbekomme! 


Pro Tips:
Alt dette kan selvfølgelig også gøre med kød. Steg altid dine bugerboller i olie eller smør på en panden for de ikke bliver tørre.

Skriv et svar