fbpx

Vegansk burger med kikærtebøffer

Har du brug for inspiration til et vegansk alternativ til den klassiske kødfyldte burger? Micadeli har lavet en opskrift på en vegansk burger med hjemmelavede kikærtebøffer. Bøfferne indeholder kikærter, quinoa og har fuld spark på krydderierne! Har du en fordom om at vegansk er kedeligt? Den fordom kan du godt pakke sammen med denne burger!

Ingredienser

Til 4 personer

1 pakke Jalm&B Brioche veganske burgerboller

Quinoabøffer

  • 4 spsk. hørfrø
  • 12 spsk. vand
  • 150g. quinoa
  • 230g. kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. basilikum, tørret
  • 1 håndfuld spinat
  • 5 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fyld

  • Salat
  • Dressing
  • Agurk

Sådan gør du

Bland hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

Kog quinoa og kikærter som anvist på pakken (eller brug 1 dåse færdigkogte kikærter). Hæld vandet fra igennem en sigte og køl af.

Hak kikærterne groft og kom op i en skål sammen med den kogte quinoa, hakket løg, hvidløg, paprika, spidskommen, basilikum, hakket spinat. Tilsæt hørfrø-blandingen og bland det godt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Farsen skal være våd, men så du kan samle farsen med hænderne.

Varm en pande med rigeligt olie eller smør. Form quinoadellerne med hænderne og pres dem grundigt sammen til bøffer. Omkring 1 stor spsk. per bøf.

Steg bøfferne i rigeligt olie 3-4 minutter på hver side på lav/middel varme. Vend dem forsigtigt og steg på begge sider til de er sprøde og gyldne.

Lun brioche burgerbollerne, skær dem i halve og server med frisk salat, quinoabøffer, agurk skiver og dressing.