fbpx

Rødders grise-burger

Har du fået nok tør flæskestegssandwich, (men til gengæld med svær så sprøde at ganen er fuld af blister) så har vi det perfekte, saftige alternativ. Esben fra Rødder har lavet en opskrift, der så godt som passer sig selv og smager gudeskønt. Prøv selv!

Ingredienser

Braiseret gris

  • 1 nakkefilet
  • 4 spsk. sennep
  • 2 spsk. spidskommen
  • 1 chili
  • 200 g brun farin
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Æblemost
  • Øl

Syltede agurker

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • Salt
  • Peberkorn
  • Stjerneanis

Mayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1/2 L vindruekerneolie
  • Peberrod
  • Salt
  • Peber

Spidskål

  • 1 spidskål
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du 

Gnid kødet godt med sennep, krydderier, olivenolie, salt og peber. Brun det godt af i ovnen på 250 grader i 15-20 min. Dæk det med halv øl og halv most og skru ned til 85 grader. Sørg for at have låg på. Steg videre i ca. 8-10 timer. Tag kødet op og reducer lagen indtil den har en god kraftig smag. Kødet plukkes i grove stykker og vendes med lagen.

Syltede agurker:

Skær agurker i tynde skiver og lad dem trække med salt en halv times tid. Kog de øvrige ingredienser sammen og køl af. Vrid agurkerne fri fra salt så noget af væsken kommer ud. Kom agurkerne i lagen og lad dem trække – gerne et døgns tid.

Mayonnaise:

Pisk æggeblommer, æbleeddike, salt og peber godt sammen. Tilsæt olien løbende så der opnås en god tyk konsistens. Riv godt med frisk peberrod i.  

Spidskål:

Fintsnittet spidskål vendes med citron og salt og peber.

Halver burgerbollerne og grill dem i ovn eller på grill, smør med mayonnaise og vær generøs med gris, kål og sylt.

Velbekomme

 

Flere opskrifter fra Jalm&B