fbpx

Croque Monsieur

Nyd den franske klassiker Croque Monsieur med vores lækre opskrift! Denne sprøde, ostede og smagfulde sandwich er fyldt med skinkeskiver, cremet bechamelsauce og lækker smeltet ost. Perfekt til en hyggelig frokost eller som en hurtig og velsmagende snack. Følg vores trin-for-trin opskrift for at skabe denne lækre favorit derhjemme. Bon appétit!

Ingredienser (2 sandwich)

4 skiver Jalm&B Buttermilk Toastbrød

4 Skriver Skinke

100 g gruyere, harvarti eller krystal ost

30 g smør

30 g mel

300 ml mælk

1 tsk dijonsennep 

Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200°C.

Smelt smørret i en gryde ved medium varme.

Når smørret er smeltet, tilsæt melet og rør godt rundt i 1-2 minutter for at lave en roux.

Tilsæt gradvist mælken under omrøring for at undgå klumper.

Kog saucen op og lad den simre, indtil den begynder at tykne. Dette tager normalt 5-7 minutter.

Når saucen er tyknet, fjernes saucen fra varmen og lad den køle lidt af.

Smør den ene side af begge brød med sennep og put skinke og ost inden i.

Steg på hver side på en panden.

Fordel den afkølede bechamelsauce jævnt over hver af sandwicherne.

Bag Croque Monsieur i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og boblende på toppen.

Når de er færdige, tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af, før de serveres.

Flere opskrifter fra Jalm&B