Jalm&B’s brioche burger med lam 

Jalm&B’s take på det klassiske påskelam.

Sådan gør du

Braiseret lam:

Varm ovnen op til 250° C.

Gnid lammeboven i salt og peber, og kom den i en bradepande. Rist den i den varme ovn til den er brunet af – det tager ca. 10 min. Skru ned til 160° C, og hæld øl, fond og timian over.
Braiser i ovnen til den er mør, ca. 2 timer.

Sigt væden fra og reducér til ca. 2 dl i en gryde. Det skal tykne og have en konsistens som en blød karamelsauce. Pluk det møre kød fra benet, og vend det i den reducerede væske. Smag til med salt, peber og et par dråber citronsaft.

Urtemayo:

Skyl persillen og tør den. Blend persillen med olien.
Kom æggeblomme, eddike, sennep og salt i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt urteolien langsomt, mens du pisker eller blender æggeblommeblandingen til urtemayonnaisen får en fast konsistens. Smag til med salt, peber og eddike.

Sprød selleri:

Skræl lange strimler af selleristænglerne på langs. Kom strimlerne i iskoldt vand, gerne med et par isklumper. Lad strimlerne ligge i det kolde vand i min. 10 min. til de har krøllet sig sammen.

Dræn selleristrimlerne og vend dem med olie, citronskal og -saft, salt, peber og lidt friskrevet peberrod. Sidder der lidt bladselleriblade, så pluk dem fra og bland dem sammen med selleristrimlerne.

Halvér briochebollen, og smør den med urtemayo på begge sider. Kom et par skefulde af den lune lammebov på bollen og top med sprøde selleristrimler.

Ingredienser

 

Braiseret lam

  • 1 lammebov
  • ½ L øl
  • 1 L fond (høns/lam)
  • 2 kviste timian
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Urtemayo

  • ½ bndt. persille
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. sennep
  • ½ tsk. salt

Sprød selleri

  • 4 stængler bladselleri
  • 1 tsk. olivenolie
  • Peberrod
  • 1 citron
  • Salt og peber