fbpx

Fried Tandoori Chicken Burger

Spice up ypur life. Så enkelt kan det siges, og en kylling i panering og dertilhørende brændende varm olie, har aldrig skadet nogen (det passer nok ikke helt, men hey). Også en fremragende partner til cocktails, kolde øl og mangolassies. 

Ingredienser

 

Fried chicken

  • 4 stk. kyllingeoverlår
  • ½ L kærnemælk
  • Tandoori krydderiblanding
  • Mel
  • Salt
  • Fritureolie

Urtecreme

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 3 dl mayo (du laver den selv! Ellers er Hellmanns et godt alternativ…)
  • En god håndfuld mynte, citronmelisse og koriander
  • Salt og peber (en røvfuld)
  • Lidt citronskal
  • Pynte-spise-blomster

Sådan gør du 

Fried Chicken

Udben kyllingelår og rub dem med en god portion salt., og placer dem herefter på en rist/bakke og smid på køl i 30 minutters tid. Mariner herefter lårene i kærnemælk med et godt drys tandoori. Har du tid, kan du lade dem marinere natten over, hvis ikke, så min. 1-2 timer (på køl).

Varm fritureolien op til 180-200 grader i en høj gryde. Sørg for, at der er masser plads – og smid så børn under 25 ud af køkkenet. Varm fritureolie kræver respektfuld håndtering og ingen pludselige bevægelser.

Hiv kyllingelårene op af kærnemælken og vend i melblandingen (3 dele mel, 1 del tandoori). Sørg for at der ikke er nogen våde spots på kyllingen. Dyp herefter i ønskebrønden indtil kyllingen er godt gylden.

 

Urtecreme

Snit urter chiffonade (MEGET tyndt), riv citronskal og vend med yoghurt og mayo i en skål. Smag til med salt og peber.  

Steg burgerbollerne i smør og byg din sandwich op. Pynt med spiselige blomster for et cute look. Namaste

Flere opskrifter fra Jalm&B