fbpx

Selleri, selleri, selleri, selleri… Selleri!

Vi kan jo ikke alle sammen gå rundt og spise kød hele tiden, og hvorfor skulle vi dog egentlig også det når vi sagtens kan lade være, f.eks. med opskrifter som denne. Hvis du insisterer på at tygge i en tarvelig, gennemstegt bøf, der minder mest af alt om en fodsål, fremfor en umamikebab af selleri: be my guest.

Ingredienser

4 personer

  • 1 pakke Jalm&B IPA Beer Bun
  • 1 stk. knoldselleri
  • ¼ glas saurkraut (lav det selv eller lad vær’)
  • En stor håndfuld palme/grønkål
  • 8 skiver emmenthaler
  • Dild
  • Persille
  • Miso
  • Sennep (Dijon eller Frenchies)
  • Græsk yoghurt
  • Salt og peber

Sådan gør du 

Skær skral af knoldsellerien og skær den herefter i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, skulle du have sådan et liggende. Læg skiverne på en ovnplade med bagepapir og pensl dem med et tyndt lag miso blandet op med lidt olivenolie. Bag dem på 175 grader i et kvarters tid.

Varm en pande og kast sauerkraut på. Når kålen er varm, tilføjer du din palme/grønkål og lad det hygge sig i 5 minutter. Giv salt og peber – vær gavmild.

Urter skal der til. Hak en ordentlig dusk af hver og bland sammen med yoghurt, salt, peber og olivenolie. En god olivenolie. Altid. God. Olivenolie. Extra jomfru.

Skær dine Jalm&B IPA Burger Buns over og steg dem på panden eller lun dem i ovnen til de er lune.

Byg din burger yoghurt, selleri, kraut og emmenthaler, der langsomt smelter ud over det hele. Værsgo’.

 

Flere opskrifter fra Jalm&B