BRIOCHE BURGER BUN TONKATSU STYLE
Tonkatsu sandwich aka ’Katsu Sando’ har japansk ophav og betyder helt enkelt: kotelet-sandwich. Man mener den blev skabt som en homage til klassikeren over dem alle: le schnitzel – helt tilbage i slutningen af 1800-tallet. Den bliver normalt serveret med intetsigende toastbrød, så hvorfor ikke smide den ind i en velsmagende smørspækket brioche-bolle?
Ingredienser
4 personer
- 1 pakke Jalm&B Brioche Burgerbolle
- 400 g svinekam/kotelet u. ben
- ½ spidskål
- ½ L vindruekerneolie (til friture)
- Kewpie mayonnaise (fås bl.a. i din lokale Asian store)
Til panering
- 5 spsk hvedemel
- En røvfuld pankorasp
- 3 æg
Tonkatsusauce:
- 2 tsk. Worcestershiresauce
- 4 spsk. ketchup
- 1 spsk. brun farin
- 1 tsk. risvinseddike
- 3 spsk. soya (+ ekstra til marinade)
- 1 tsk. ingefær (+ ekstra til marinade)
- 2 fed hvidløg (+ 1 fed til marinade)
Sådan gør du
Snit spidskål så fint som du kan og læg det i isvand så det bliver dejlig sprødt. Inden servering tag op og spin i en salatslynge.
Tonkatsusauce:
(Gem lidt af ingefæren, soya og hvidløg til din marinade).
Fjern skralden fra ingefæren. Du får mindst spild, hvis du skraller den med en ske. Snit/riv derefter ingefær og hvidløg fint i en skål med brun farin, soya, ketchup, risvinseddike og Worcestershiresauce.
Læg dit svinekød i en dyb tallerken med soya, revet ingefær og hvidløg. Lad dem trække min. to timer, gerne natten over. Tag kødet op og vend dem i hhv. mel, pisket æg og pankorasp.
Læg dem forsigtigt i ønskebrønden (temperatur 180 grader) og tag dem op når de er gyldne.
Skær dine Jalm&B Brioche Burgerbolle over og steg dem på panden eller lun dem i ovnen til de er lune.
Fordel en god klat Kewpie-mayo på den ene side, og din Tonkatsu-sauce på den anden. Ind med det friterede svinekød, lidt sprød spidskål ovenpå – åben en iskold øl og voila! Der er serveret.