fbpx

Tamago Sando

Tamago sando, eller “æggesandwich” på japansk, er en meget populær æggesalatsandwich, som kan findes i mange konbini (eller convenience stores) som en hurtig og nem snack til at tage med på farten. Sandwichen indeholder kun nogle få ingredienser, så brug økologiske æg og hjemmelavet mayonnaise, hvis du kan, det gør en forskel! Vores version er lavet med vores Potato Buttermilk-toast og indeholder udover æggesalat, to perfekt blødkogte æg!

Ingredienser (2 sandwich)

4 skiver Jalm&B Buttermilk Toastbrød, ca. 1,2 cm tykke

6 økologiske æg

1 dl mayonnaise

1 tsk tabasco

Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Begynd med at lægge æggene i en skål med varmt vand for at bringe dem til stuetemperatur. Kog vandet, og læg æggene i gryden. Start en timer på 6 minutter og 30 sekunder og en anden på 9 minutter.

Når den første timer ringer, tager du to af æggene op og lægger dem i isvand for at stoppe kogeprocessen. Når den anden timer ringer, tager du resten af æggene ud og lægger dem i isvand for at stoppe kogeprocessen.

Skræl de æg, der har kogt i 9 minutter, og adskil æggeblommerne fra æggehviderne. Mos æggeblommerne med mayonnaise og smag til med salt, peber og tabasco. Hak æggehviderne fint og vend dem forsigtigt i æggeblandingen.

Skær toastbrødet i skiver, cirka 1,5 cm tykke, og skræl forsigtigt æggene, der har kogt i 6 minutter. Fordel æggeblandingen rigeligt på hver toastskive. Læg forsigtigt de hele æg på hver toastskive og læg en anden toastskive over. Pak dem ind i smørpapir og lad dem hvile i køleskabet i cirka 30 minutter, inden sandwichene skæres midt over!

Flere opskrifter fra Jalm&B