Jalm&B om orientalske burgere…
Lad dig inspirere af Østens smagfulde univers og dyk ned i denne opskrift fyldt med friske krydderier, grisekød og selvfølgelig beklædt med en Jalm&B brioche burgerbolle.
Sådan gør du
Marinade og nakkekam
Skræl ingefær og citrongræs, og skær det i mindre stykker. Blend alle ingredienser og mariner nakkekammen i op til 24 timer.
Steg ved lav varme på panden i 10-15 min, eller på grillen i ca. 10 min.
Mayonnaise
Bland æggeblommer, dijonsennep, salt og lidt citronsaft. Tilsæt olien langsomt under kraftig piskning, til al olien er optaget og blanding tyknes. Smages til med salt og citronsaft.
Snit forårsløg og chili fint. Knus flæskesvær og peanuts let.
Skær Jalm&B brioche burgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Smør under- og overbollen med mayonnaise. Fordel nakkekammen, og drys med koriander, chili, peanuts og flæskesvær ud over.
Ingredienser
- 1 pakke Jalm&B brioche burgerboller
- 1 bdt. forårsløg
- 2 bdt. koriander
- 100 g peanuts
- 2 stk. røde chili
- 8 skiver økologisk nakkekam (gris)
- 1 ps. økologisk flæskesvær
Marinade
- 50 g ingefær
- Saft fra en lime
- 150 g sweet chili sauce
- 50 g soya
- 3 fed hvidløg
- 1 stk. citrongræs
- ½ stk. frisk rød chili
- 50 g vand
- 1 tsk. stødt korianderfrø
Mayonnaise
- 1 stk. æggeblomme
- ½ L vindruekerneolie
- 1 tsk. Dijon sennep
- Salt
- Citronsaft