Jalm&B om bøf med løg på!
Opskriften på en bøfsandwich med alt, hvad der hører til. Den danske hofret huser Jalm&B’s briochebolle, bøf, løg, syltede agurker og har selvfølgelig taget et bad i brun sovs.
Sådan gør du
Syltede agurker
Skær agurkerne i tynde skiver. Læg dem i en sigte og drys en smule salt over. Flæk chilien på langs. Kom agurker og chili i et syltetøjsglas. Kog resten af ingredienserne op i et par minutter og hæld over agurkerne.
Brun sovs
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel, og pisk blanding over medium varme indtil det dufter af småkager. Tilsæt fond og fløde lidt ad gangen under piskning. Når alt væsken er tilsat, skal sovsen simre i 10-15 min. Smag til med salt, og tilsæt kulør til ønsket farve.
Mayonnaise
Bland æggeblommer, Dijon sennep, salt og lidt citronsaft. Tilsæt olien langsomt under kraftig piskning, til al olien er optaget og blanding tyknes. Smages til med salt og citronsaft.
Ristede løg
Skær løg i ca. 1 cm tykkelse og del ringene fra hinanden. Kog mælk op med salt, og tilsæt løgringene når mælken koger. Sluk blusset og lad løgene stå i den varme mælk i min. 1 time.
Varm olien op til ca. 160 grader i en gryde.
Sigt mælken fra og vend de bløde løgringe i hvedemel. Fritér løgene i olien, indtil de er gyldne og sprøde.
Drysses evt. med flagesalt.
Form 4 bøffer af oksekød og steg dem til de er let lyserøde i midten.
Skær Jalm&B briocheburgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Smør underbollen med sennepspickles, og kom bøffen ovenpå. Fordel de syltede agurker og ristede løg på bøffen, og smør toppen af bollen med mayonnaisen. Hæld en skefuld brun sovs ud over hele burgeren.
Ingredienser
- 1 pk. Jalm&B brioche burgerboller
- 500 g hakket oksekød 10-12% fedt
- 200 g god sennepspickles
Syltede agurker
- 1 stk. agurk
- ½ stk. chili medium stærk
- 10 stk. peberkorn
- 1 stk. laurbærblad
- 0,3 kg sukker
- 0,3 L hvidvinseddike
- 0,3 L vand
- Salt
Brun Sovs
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- 300 g okse- / kalvefond
- 100 g fløde
- Salt
- Kulør
Mayonnaise
- 1 stks. stor æggeblomme
- ½ L vindruekerneolie
- 1 tsk. Dijon sennep
- Salt
- Citron saft
Hjemmelavet ristet løg
- 5 stk. zittauer løg
- 1 L sødmælk
- 15 g salt
- 150 g hvedemel
- 1 L vindruekerneolie