fbpx

Ingredienser

Braiseret gris

  • 1 nakkefilet
  • 4 spsk. sennep
  • 2 spsk. spidskommen
  • 1 chili
  • 200 g brun farin
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Æblemost
  • Øl

Mayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1/2 L vindruekerneolie
  • Peberrod
  • Salt og peber

Løgringe

  • 3 Zittaurløg
  • Hvedemel
  • 2 æg
  • Rasp
  • ½ L vindruekerneolie

Sådan gør du 

Gnid kødet godt med sennep, krydderier, olivenolie, salt og peber. Brun det godt af i ovnen på 250 grader i 15-20 min. Dæk det med halv øl og halv most og skru ned til 85 grader. Sørg for at have låg på. Steg videre i ca. 8-10 timer. Tag kødet op og reducer lagen indtil den har en god kraftig smag. Kødet plukkes i grove stykker og vendes med lagen.

Mayonnaise:

Pisk æggeblommer, æbleeddike, salt og peber godt sammen. Tilsæt olien løbende så der opnås en god tyk konsistens. Riv godt med frisk peberrod i.  

Løgringe:

Skær løgene i ringe på ca. ½ cm og kom i koldt vand i ca. 10 minutter.

Afdryp herefter løgene og vend da i hvedemel, æg og rasp. 

Fritér løgringene i vindruekerneolie på ca. 170 grader til de er gyldne.

Halver burgerbollerne og grill dem i ovn eller på grill, smør med mayonnaise, anbring salatbladet og vær generøs med gris og løgringe.

Haps

Flere opskrifter fra Jalm&B