Burger med grønne asparges
En grøn burger, der smager af dansk forår og sommer med friske grønne asparges, en grøn mayo og karse i massevis. Prøv denne vegetariske burger, som har en perfekt afstemt balance mellem det friske, sprøde og syrlige fra fyldet og fedme, fylde og lækkerhed fra burgerbollen, som steges i smør, masser af smør!
Ingredienser (2 burgere)
2 stk. Jalm&B Potato Buttermilk burgerbolle
Smør til stegning
1 bundt grønne asparges
3 spsk god olivenolie
Saft og skal fra 1 citron
Salt og peber
1 lille bundt urter, f.eks. bredbladet persille, karse, purløg
1.5 dl. smagsneutral olie
1 æggeblomme
1 spsk æblecidereddike
1 bk. karse
Sådan gør du:
Knæk enderne af aspargesene og skær i mindre stykker. Kom i en skål med olivenolie, skal og saft af citron samt salt og peber og lad trække i minimum 30 min. Blend smagsneutral olie med krydderurter til olien er helt grøn. Pisk æggeblommen med eddike og lidt salt og peber. Pisk den grønne olie i, lidt ad gangen til det samler sig til en mayo.
Steg burgerbollen på skærefladen på en pande med rigeligt smør. Smør bollen med mayo, kom asparges i midten og slut med masser af frisk karse.