fbpx

Burger med pankopaneret rødspætte og remoulade

En smørrebrødsklassiker har fundet vej til vores burgerunivers, og vi har taget den sprøde fiskefilet under kærlig behandling og sat den i stævne med vores Potato Buttermilk Bun og en hjemmerørt remoulade. En nyklassiker på frokostbordet og aldeles oplagt på en varm, dansk sommeraften. 

Ingredienser (4 burgere)

4 stk. Jalm&B Potato Buttermilk burgerbolle

4 sprøde salatblade

Fiskefilet

8 små eller 4 store rødspættefiletter

Hvedemel

Pankorasp

Æg

Salt og peber

Smør (til stegning)

Remoulade

1,5 dl mayonnaise (se opskrift nedenunder)

75 g cornichoner eller syltede drueagurker

50 g syltede perleløg

75 g syltede grøntsager/pickles (blomkål, gulerødder)

30 g kapers

1 tsk citronsaft

Salt og hvid peber

2 g gurkemeje

Mayonnaise

2 æg

1 tsk sennep

1 spsk. hvidvinseddike

4 dl rapsolie

Salt og peber

Sådan gør du:

Fiskefilet

Start med at krydre hvedemel med salt og peber og kom i en dyb tallerken. Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel. Kom godt med pankorasp i en tredje dyb tallerken. Vend først fiskefileterne i hvedemel, dernæst i æg og til sidst i pankorasp. Inden servering steges fiskefileterne godt gyldne på en pande med masser af smør.

Mayonnaise

Slå æggene ud i en høj skål og tilsæt sennep og eddike. Pisk sammen med en stavblender til en homogen masse. Tilsæt olien så den lægger sig ovenpå æggemassen. Sæt stavblenderen i bunden af den høje skål og tænd den på højeste hastighed, træk derefter langsomt stavblenderen op gennem massen, så olien forsigtigt blandes i æggemassen. Når stavblenderen når toppen er du færdig og kan smage til med salt og peber.

Remoulade

Hak agurker, perleløg, de syltede grøntsager og kapers så groft som du ønsker og rør sammen med mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt peber og tilsæt gurkemeje til du opnår ønsket farve.

Servering

Steg de panerede fiskefileter gyldne og sprøde i smør. Steg de halverede burgerboller i smør med skærefladen nedad, til de er varme og skærefladen er let gylden og sprød.

Kom en skefuld remoulade på hver halve bolle. Kom den sprøde fisk ovenpå og slut med salatblad. Kom toppen af bollen på og så er der serveret.

 

Flere opskrifter fra Jalm&B