Burger med pankopaneret rødspætte og remoulade
En smørrebrødsklassiker har fundet vej til vores burgerunivers, og vi har taget den sprøde fiskefilet under kærlig behandling og sat den i stævne med vores Potato Buttermilk Bun og en hjemmerørt remoulade. En nyklassiker på frokostbordet og aldeles oplagt på en varm, dansk sommeraften.
Ingredienser (4 burgere)
4 stk. Jalm&B Potato Buttermilk burgerbolle
4 sprøde salatblade
Fiskefilet
8 små eller 4 store rødspættefiletter
Hvedemel
Pankorasp
Æg
Salt og peber
Smør (til stegning)
Remoulade
1,5 dl mayonnaise (se opskrift nedenunder)
75 g cornichoner eller syltede drueagurker
50 g syltede perleløg
75 g syltede grøntsager/pickles (blomkål, gulerødder)
30 g kapers
1 tsk citronsaft
Salt og hvid peber
2 g gurkemeje
Mayonnaise
2 æg
1 tsk sennep
1 spsk. hvidvinseddike
4 dl rapsolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Fiskefilet
Start med at krydre hvedemel med salt og peber og kom i en dyb tallerken. Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel. Kom godt med pankorasp i en tredje dyb tallerken. Vend først fiskefileterne i hvedemel, dernæst i æg og til sidst i pankorasp. Inden servering steges fiskefileterne godt gyldne på en pande med masser af smør.
Mayonnaise
Slå æggene ud i en høj skål og tilsæt sennep og eddike. Pisk sammen med en stavblender til en homogen masse. Tilsæt olien så den lægger sig ovenpå æggemassen. Sæt stavblenderen i bunden af den høje skål og tænd den på højeste hastighed, træk derefter langsomt stavblenderen op gennem massen, så olien forsigtigt blandes i æggemassen. Når stavblenderen når toppen er du færdig og kan smage til med salt og peber.
Remoulade
Hak agurker, perleløg, de syltede grøntsager og kapers så groft som du ønsker og rør sammen med mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt peber og tilsæt gurkemeje til du opnår ønsket farve.
Servering
Steg de panerede fiskefileter gyldne og sprøde i smør. Steg de halverede burgerboller i smør med skærefladen nedad, til de er varme og skærefladen er let gylden og sprød.
Kom en skefuld remoulade på hver halve bolle. Kom den sprøde fisk ovenpå og slut med salatblad. Kom toppen af bollen på og så er der serveret.