Jalm&B om andelår og rødkål…
En juleburger, der kan spises året rundt – proppet med sprødt og saftigt fyld, svøbt i en smørfuld Jalm&B brioche burgerbolle.
Sådan gør du
Confiteret andelår
Dagen før:
Lun vandet op og tilsæt salt og alle krydderierne. Køl vandet ned, og læg anderlår i lagen natten over.
På dagen:
Skyld andelårene let, og smelt andefedtet. I et fad, placer andelårene tæt mod hinanden, og dæk med andefedt. Dæk fadet med sølvpapir. Bag dem ved 110 grader i 2-3 timer, til kødet falder af benet. Lad dem køle ned i fedtet.
Mayonnaise
Bland æggeblommer, Dijon sennep, salt og lidt citronsaft. Tilsæt olien langsomt under kraftig piskning, til al olien er optaget og blanding tyknes. Smages til med salt og citronsaft.
Rødkål
Snit rødkålen og bland honning, olie, appelsinsaft, salt og peber. ”Knus” rødkålen let med marinaden.
Snit forårsløgene fint.
Skær Jalm&B briocheburgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Pluk kødet fra andelårene, og lun det op i lidt andefedt. Smør underbollen med mayonnaise, fordel lidt rødkål og læg brudstykker af andelårene på. Drys med forårsløg og friskrevet citronskal.
Ingredienser
- 1 pk. Jalm&B brioche burgerboller
- 1 bndt. forårsløg
- 1 stk. citron
Confiteret andelår
- Dagen før:
- 4 stk. andelår
- 1 L vand
- 50 g salt
- 25 g sukker
- 1 kvist timian
- 10 stk. laurbærblade
- 1 tsk. hele sorte peberkorn
- Skal af 1 appelsin
- Til confitering
- 4 stk. sprængte andelår
- 500 g andefedt
Mayonnaise
- 1 stks. stor æggeblomme
- ½ L vindruekerneolie
- 1 tsk. Dijon sennep
- Salt
- Citron saft
Marineret rødkål
- ¼ rødkål
- Saft og skal af 1 appelsin
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. nøddeolie, gerne mandel eller hasselnød
- Salt
- Peber