IPA BEER BUN OG PØLSEBRØD
Bagt med overskuddet fra produktionen af danske IPA-øl brygget på mikrobryggerier i København.
Vi har skabt endnu 2 brød med fokus på upcycling af madspild.
IPA Beer Bun og pølsebrød er skabt i serien Genbrød med fokus på FN’s verdensmål om ansvarlig produktion, innovation og partnerskab.
Brødene smager af øl, er den perfekte partner til øl og så er de et bidrag til en lidt bedre smag i munden. Udover ølrester er den normale vandmængde erstattet med overskydende vand fra produktionen af økologisk gær som et bidrag til at mindske vandforbrug og udnytte spild i cirkulære partnerskaber.
Cirkulære partnerskaber
IPA Beer Bun og pølsebrød er lavet med øko mel, syrnet smør fra Thise og IPA-maskmel fra Agrain, som indsamler overskydende mask fra økologiske bryggere, bl.a. Nørrebro Bryghus og Amager Bryghus.
Vandet i burgerbollen er erstattet med overskydende vand, såkaldt fermentat fra den økologiske ølgærsproducent, Whitelabs, som udover at være vores nabo, sørger for gær til mikrobryggerier i hele verden.
Maskmelet giver IPA Beer Bun en god øllet bitterhed og er et godt match til syrligheden for smør fra Thise. Vandet fra Whitelabs giver, som andre fermenterede produkter, det ekstra fylde og velsmag, som man også finder i trøfler og en god, lagret parmasanost. Så alt i alt en ultimativ velsmagende burgerbolle.
Vores upcycling-samarbejder
SALTY CARAMEL SOURDOUGH: BRØD BLIVER TIL IS – med Amass og Hansens Is
Collaboration med Amass, kåret til verdens mest bæredygtige restaurant, og hansens Is hvor overskudsbrød blev til is.
Læs mere om projektet
SKAGENSLAP: MED smørkernemælk – med Thise
Dette forfriskende restprodukt er normalt kortvarigt i holdbarhed, men ved at bruge det i vores bagværk reducerer vi madspil og skaber en unik smag.
Blance a la Bun: BURGER BLIVER TIL ØL – med Jacobsen (Carlsberg)
Burger og øl har altid gået godt sammen. Nu går Jacobsen skridtet videre i et nyt partnerskab med REMA 1000 og Jalm&B. De har brygget en upcyclet og økologisk øl til REMA 1000 på de frasorterede burgerboller fra Jalm&B.
Læs mere om projektet
GENBRØD: ØLRESTER BLIVER TIL BRØD – med Jacobsen (Carlsberg)
Overskydende hasselnødder fra ølproduktionen blev upcyclet til Foodpeople surdejsbrød.
SWEET PASTRY STOUT: WIENERBRØD BLIVER TIL ØL – med BRØL
Seneste samarbejde med startup-bryggeriet BRØL i Nordvest i København, hvor overskudsråvarer bliver til øl, her wienerbrødsøl.