fbpx

IPA BEER BUN OG PØLSEBRØD

Bagt med overskuddet fra produktionen af danske IPA-øl brygget på mikrobryggerier i København.

Vi har skabt endnu 2 brød med fokus på upcycling af madspild.
IPA Beer Bun og pølsebrød er skabt i serien Genbrød med fokus på FN’s verdensmål om ansvarlig produktion, innovation og partnerskab.

Brødene smager af øl, er den perfekte partner til øl og så er de et bidrag til en lidt bedre smag i munden. Udover ølrester er den normale vandmængde erstattet med overskydende vand fra produktionen af økologisk gær som et bidrag til at mindske vandforbrug og udnytte spild i cirkulære partnerskaber.

Cirkulære partnerskaber

IPA Beer Bun og pølsebrød er lavet med øko mel, syrnet smør fra Thise og IPA-maskmel fra Agrain, som indsamler overskydende mask fra økologiske bryggere, bl.a. Nørrebro Bryghus og Amager Bryghus.

Vandet i burgerbollen er erstattet med overskydende vand, såkaldt fermentat fra den økologiske ølgærsproducent, Whitelabs, som udover at være vores nabo, sørger for gær til mikrobryggerier i hele verden.

Maskmelet giver IPA Beer Bun en god øllet bitterhed og er et godt match til syrligheden for smør fra Thise. Vandet fra Whitelabs giver, som andre fermenterede produkter, det ekstra fylde og velsmag, som man også finder i trøfler og en god, lagret parmasanost. Så alt i alt en ultimativ velsmagende burgerbolle.

 

Vores upcycling-samarbejder

SALTY CARAMEL SOURDOUGH: BRØD BLIVER TIL IS – med Amass og Hansens Is

Collaboration med Amass, kåret til verdens mest bæredygtige restaurant, og hansens Is hvor overskudsbrød blev til is.

Læs mere om projektet


GULERODSKORN BOLLE
: MED GULERODSPULP – med Frankly Juice

Fra 2. sorteringsgulerødder, der kunne have endt i skralderen: skønne gulerødder bliver juicet af holdet hos Frankly Juice og pulpen havner i vores Gulerodskorn bolle.

Læs mere om projektet

SKAGENSLAP: MED VALLE – med La Treccia

Under produktionen af La Treccias mozarella og ricotta er vallen efterladt. Væsken består bl.a. af masser af gode proteiner, der i stedet for at havne i kloakken, anvendes i vores Skagenslapper.

BRØ&ØL: BRØD BLIVER TIL ØL – med Jacobsen (Carlsberg)

Collaboration med Jacobsen til Copenhagen Cooking, hvor Foodpeople-surdejsbrød , Artisan brød, blev til festivalens officielle øl.

GENBRØD: ØLRESTER BLIVER TIL BRØD – med Jacobsen (Carlsberg)

Overskydende hasselnødder fra ølproduktionen blev upcyclet til Foodpeople surdejsbrød.


SWEET PASTRY STOUT: WIENERBRØD BLIVER TIL ØL – med BRØL

Seneste samarbejde med startup-bryggeriet BRØL i Nordvest i København, hvor overskudsråvarer bliver til øl, her wienerbrødsøl.

Skriv et svar