fbpx

Opskrift på Ajo Blanco dip

Har du tørt brød liggende hjemme i brødskabet, så er det nemt, at lave det om til en lækker dip. Ajo Blanco er det tilbehør du ikke vidste, du manglede. Denne spanske dip minder lidt om hummus, men har en lækkert smag af hvidløg og brød, som du ikke finder andre steder. 

 

Ingredienser

  • 1 tør bolle eller en stor skive brød, ca. 70g
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g mandler eller solsikkekerner
  • 2,5 dl. vand
  • Mandler
  • 1 dl. olivenolie
  • Salt
  • 1 knivspids paprika
  • 2 spsk. eddike, fx æblecidereddike

 

Sådan gør du 

Ajo Blanco af gammelt brød

Bryd dit tørre brød i mindre stykker. Kom brødstykkerne i en kasserolle med vand. Hak hvidløget groft og kom det i gryden. Lad det simre ved lavt blus i 5 minutter.

Rist mandlerne (eller solsikkekernerne) på en pande. Hak dem groft og kom dem i en blender sammen med brødblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til massen har en hummus-lignende konsistens. Justér evt. med mere vand og olivenolie. 

Smag til med salt, paprika og eddike.

Serveres afkølet.

Opskrifter med gammelt brød

Har du noget gammelt brød liggende derhjemme? We’ve got you! Prøv vores opskrift på Rasp af gammelt brød som også kan bruges, hvis du vil lave brød croutoner af gammelt brød.

Vi elsker, at genbruge det brød, vi har tilovers. Ja, vi er faktisk gået så vidt, at vi har lavet en is ud af vores overskydende brød fra bageriet. Læs mere om Salty Caramel Sourdough og find den i din lokale Irma.

Flere opskrifter fra Jalm&B