Jalm&B’s brioche pølsebrød med braiseret tværreb

Smagfuldt braiseret kød, der smelter på tungen og så med lidt sprødt ovenpå. Mere behøver du ikke, selvfølgelig med undtagelse af bunden for det hele: et smørfyldt brioche pølsebrød.

Sådan gør du

Tværreb:

Varm din ovn til 165° C. Varm en tykbundet gryde med en sjat vindruekerneolie. Brun siderne på tværrebene godt af.

Tag tværrebene op af gryden. Steg tomatpuréen af i gryden og tilsæt hakkede løg, hvidløg, gulerod og persillestilke. Steg grøntsagerne af i 5 minutters tid, og læg derefter tværrebene tilbage i gryden. Giv salt og peber.

Tilsæt øl og fond og læg derefter låg på gryden. Sæt gryden ind i ovnen og lad det passe sig selv de næste tre timer.

Tag nu tværrebene op og sigt braiserlagen. Lad lagen reducere ind til en glace. Pil kødet fra tværrebene og chop det groft op. Smid det i glacen og lad det samle sig lidt. Smag til med salt og peber.

Coleslaw:

Snit løg og spidskål fint. Hvis du har et mandolinjern liggende, kan du med fordel bruge det.

Hak koriander, persille og chili fint. Husk at fjern kernerne fra chilien. Bland det hele i en skål og giv limeskal og -saft, salt, peber og en sjat olivenolie.

Lun dine pølsebrød og anret!

Ingredienser

Braiseret tværreb:

  • 3 stk. tværreb (køb dem hos din lokale slager)
  • 4 stk. hvidløg
  •  ½ zittaurløg
  • 1 stk. gulerod
  • 5 stilke persille
  • 3 tsk. tomatpuré
  • 4 dl øl
  • 8 dl oksefond
  • Vindruekerneolie til stegning
  • Salt og peber

 

Coleslaw:

  • ½ zittauerløg
  • ½ spidskål
  • 1 stk. grøn chili
  • ½ bdt. koriander
  • 5 stilke persille
  • 2 stk. lime
  • En sjat god olivenolie