Jalm&B’s chimichurri med grønkål

Chimichurri er en smagfuld argentinsk sauce, der gør sig vældig godt til (samtlige) udskæringer af kød, fisk og grøntsager. Vi har krydret den klassiske opskrift med lidt dejlig dansk grønkål, så vi stadig kan føles os lidt hjemme. Brug den som marinade eller sauce til dit kød, eller vend det i salater eller grøntsagsretter.

Sådan gør du

Snit grønkål, skalotteløg, hvidløg og chili fint og vend sammen i en skål med 1 tsk. salt, tabasco sauce og saften og skal fra en halv citron.  Lad det stå i ca. 15 minutter.

Snit koriander og persille (både blade og stilke!) og vend i miksen. Pisk olivenolie i og smag til med salt og peber.

Brug din chimichurri som spread i en sandwich med grillet Jalm&B Artisan brød og rosastegt flank steak – og en iskold bajer!

Ingredienser

150 g grønkål

1 stk. skalotteløg

1 stk. grøn chili

5 fed hvidløg

1 bndt. koriander

½ bndt. persille

3 dl god olivenolie

½ citron (saft og skal)

1 tsk. tabasco sauce

Salt og peber