fbpx

To klassiske håndværk forenet i et eksperiment

BRØ&ØL er en saison øl brygget med overskudsbrød fra vores Artisan brød udviklet til årets officelle festivaløl til Copenhagen Cooking & Food Festival 2018.

I BRØ&ØL er en del af maltskråen erstattet af Artisan brød fra Jalm&B. I denne version er brødet overskudsbrød fra en serie forsøgsbagninger – men tanken er at vise, at også hverdagens overskudsbrød godt kan bruges til ølbrygning for dermed at reducere madspild. Resultatet er en formidabel madøl – også til den bedre gastronomi.

BRØ&ØL byder på et interessant sensorisk udtryk, der er frembragt af Saison-gærens omsætning af dels dextrinerne i den hårdbagte brødskorpe og dels de gelatiniserede kulhydrater fra brødets krumme. Mængden af humle er beskeden og sikrer, at bitterheden er lav, og at der er levnet god plads til, at øllet under gæringen har kunnet udvikle en klassisk ”saison” aromaprofil bestående af blandede krydrede og frugtige noter.

Den er særligt velegnet til det rustikke franske landkøkken fra cassoulet til rillette, men også til velmodne oste, landlig charcuteri og velpolstrede patéer. Øllen har dog en tilpas lethed til, at den også kan anvendes mere bredt som en hyggelig tørstslukker til det mere uformelle måltid.

Køb BRØ&ØL her

Skriv et svar