Jalm&B’s semla med rødbede og dulce

Vi elsker vor kære naboers geniale bagværk, som førhen (for danskere), eksklusivt kunne nydes for enden af den røde bakke i Isaberg i den store café med de mange langborde. Nu findes den på hvert et gadehjørne i København. Vi har lavet tre versioner med strejf af noget eksotisk, der leder tankerne til varmere tider. Denne udgave er med rødebede og dulce. Velbekomme.

Sådan gør du

Semla med rødbede og dulce

Dulce:

Fyld en stor gryde med vand og kog din kondenserede mælk i 3-3,5 time. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad den køle af. Dette kan sagtens gøres et par dage inden og holde sig i køleskabet.

Skær dine Jalm&B briocheboller over.

Tag brødet af den nederste del af bollen ud, og smuldr det i en skål.

Riv marcipan i samme skål.

Hæld 2 dl fløde i skålen og rør det sammen med en ske eller gaffel.

Fyld den nederste bolle med marcipancremen og en stor skefuld dulce.

Kom fløde og rødbedepulver i en skål (gem lidt af rødbedepulveret til pynt).

Pisk det sammen til en let flødeskum, kom på en sprøjtepose og fyld op i briochebollen.

Sæt låg på bollen og drys med rødbedepulver og flormelis. Så er der serveret.

Ingredienser

4 stk.

Til fyldet:

  • 150 g marcipan
  • 6 dl piskefløde
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 2-3 tsk. rødbedepulver
  • 1 spsk. flormelis