fbpx

Jalm&B om kødfri mandag…

Holder I også  #Meatfreemonday? Der er utal af muligheder for at samle den perfekte burger – helt uden kød, og der lægger Jalm&B selvfølgelig vores bud på den perfekte briochebolle til. Prøv denne opskrift med grillet selleri og BBQ.

Sådan gør du

Rødløg

Pil og snit rødløgene. Kog de resterende ingredienser op og hæl over løgene. Sættes på køl.

Persillemayonnaise

Kør persille og olie på en blender med fuld hastighed i 10 minutter. Sigt persillen fra. Hvis olien er blevet lun, køles den af. Pisk æggeblomme, salt, peber, sennep og eddike sammen. Tilsæt den grønne olie lidt efter lidt til massen er tyk. Smag til.

Marineret knoldselleri

BBQ:

Blend alle ingredienserne til en glat pasta.

Skræl knoldselleri og skær et i 2 cm tykke skive. Lad dem marinere i BBQ marinaden i min. 1 time, før de grilles ved lav varme i 5-10 min. Pensl gerne selleriskiverne hver gang de vendes.

Skær Jalm&B brioche burgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Smør underbollen med persillemayonnaise. Fordel et par salatblade og løgskaller ud på hver burger. Læg 2-3 skiver grillet knoldselleri ovenpå, og smør overbollen med lidt ekstra BBQ marinade.

Ingredienser

  • 1 pk. Jalm&B brioche burgerboller

Syltede rødløg

  • 2 stk. rødløg
  • 10 stk. peberkorn
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,3 kg sukker
  • 0,3 dl eddike
  • 0,3 dl vand

Persillemayonnaise

  • ½ L vindruekerneolie
  • 300 g bredbladet persille
  • 1 stk. stor æggeblomme
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 2 tsk. Citronsaft
  • Salt

BBQ marinade

  • 200 g ketchup
  • 100 g brun farin
  • 100 g miso
  • 100 g vand
  • 4 fed hvidløg
  • Skal og saft af 1 citron
  • 1 tsk. røget paprika
  • 100 g smør
  • 4-5 kviste frisk timian
  • 1 stk. zittauerløg
  • 1 stk. frisk chili
  • Salt
  • Peber
  • 2 stk. knoldselleri

Skriv et svar