fbpx

Sådan gør du

Vi fejrer halloween med en vegansk græskarburger. Her får du opskriften på en sprød og smagfuld vegansk bøf, en vanedannende æbleketchup og en vegansk mayo – til den perfekte aften i halloween’s tegn.

Græskarlinse-bøf

Riv løg og græskar og steg gyldent på en varm pande. Kom blandingen i en blender med resten af ingredienserne. Blend til en grov pure/masse. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad massen hvile i køleskabet i ca. 30 min. Form massen til bøffer og steg i olie ved middelvarme i et par minutter på hver side, eller til bøfferne er gyldne.

Æbleketchup

Skær æblet i kvarte stykker og fjern kernehuset. Pil løget og skær det i grove stykker sammen æblet. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det hele koge sammen til æbler og løg er møre. Blend til en fin puré og smag til med salt, sukker og eddike.

Vegansk mayonnaise

Bland og rør alle ingredienser undtaget olien sammen. Pisk olien langsomt til mayonnaisen samler sig og tykner. Smag til med lidt ekstra salt og eddike.

Ingredienser

Græskarlinse-bøf

  • 200 g udblødte linser
  • 100 g græskar
  • 1 stk. løg
  • 30 g perlebyg
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. chilipulver
  • 1 spsk. linsemel/hvedemel
  • Salt & peber
  • Citronsaft
  • Olie til stegning

Æbleketchup

  • 1 stk. æble
  • 1 stk. løg
  • 1 dl eddike, f.eks. æblecidereddike
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. paprika

Vegansk mayonnaise

  • 120 g soyamælk el. 3 spsk. Kikærtevand
  • 2 spsk. sennep
  • 1 spsk. eddike, f.eks. æblecidereddike
  • ½ tsk salt
  • 2 dl olie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.