Jalm&B om surdej…

Et godt surdejsbrød er en tidskrævende, men belønnende proces. Det kræver ordentlige ingredienser og godt håndværk, og ikke mindst: tid. Tid i surdejsprocessen skaber både struktur i dejen og ikke mindst smag.  De tre ting er koden bag Jalm&B’s Artisanbrød.

Hvis du ikke allerede har din egen surdej, har vi en opskrift på brødbloggen. Når den er klar, kan du gå i gang med at bage dit eget surdejsbrød med sprød skorpe, saftig krumme og rig smag!

Sådan gør du

Mix alle ingredienser sammen med hånden til en ensartet dej. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 3-4 timer. Fold dejen nænsomt over sig selv 4-5 gange med en times mellemrum. Efter hver runde bør dejen føles mere fast. Efter sidste foldning sættes dejen på køl natten over i mindst 12 timer.

Dagen efter

Dejen tages ud fra køl og tømmes ud på et meldrysset bord.

Drys dejen med mel og lad den hvile i 15-20 min.

Til boller

Skær dejen ud i passende firkanter og sæt dem på en bageplade. Lad dem hvile i 10-15 min. Bages i 10-15 min. på 250°C varmluft. Du kan med fordel placere et vandbad i bunden af ovnen.

Til brød

Fold dejen nænsomt over sig selv som det blev gjort dagen før, og kom dejen i en gryde med tilhørende låg. Lad den hvile i 10-15 min. Bages i 20-25 min. ved 250°C varmluft. Efter ca. 10 min. tages låget af.

Ingredienser

  • 330 g lunken vand
  • 300 g hvedemel
  • 90 g ølandshvedemel
  • 175 g friskfodret surdej
  • 10 g salt

2 tanker om “Surdejsbrød med vildgær

  1. Alex siger:

    Hej Conny
    Under normale omstændigheder giver det god mening at måle væsker af i dl eller L. Men da dette er 3,3 dl er det en smutter fra vores side, som vi laver om til gram.
    Tak for dit opmærksomme øje 🙂 Bedste hilsner Jalm&B team.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.