Jalm&Bønner
Den endeløse alsidighed og svimlende udvalg af bønner gør dem til en af vores favorit ingredienser – for ikke at nævne deres overkommelighed og sundhed. Her er vores take på en dejlig suppe til at lune sig på – perfekt til at dyppe brøddet i.
Sådan gør du
Dagen inden:
Læg dine bønner i blød i koldt vand. Lad dem stå natten over (min. 10 timer).
Hæld vandet fra dine bønner og kog dem i saltet vand med laurbær, sorte peberkorn og en tomat i 20 minutter.
Snit løg, hvidløg og chili fint. Hak persilleblade- og stængler.
Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og timian og lad det stå over jævn varme i 10 minutter. Rør i gryden lejlighedsvis.
Når løgene er let karamelliseret, tilsættes bønner, hønsefond, chili og persille. Lad det simre i 5-10 minutter og tilsæt så parmesan og smag til med salt og peber. Server med grillet Artisan brød.
Ingredienser
2 pers.
- 1 stk. Jalm&B Artisan brød
- ½ dl god ekstra jomfru olivenolie
- 4-5 blade laurbær
- 10 sorte peberkorn
- 1 stor tomat
- 2 stk. store skalotteløg
- 5 fed hvidløg
- 8 dl hønsefond
- 400 g udblødte Lima bønner/Butter beans
- 1 stk. rød chili
- 5 kviste timian
- ½ bndt. bredbladet persille
- 100 g friskrevet parmesan
- Salt og peber